Thursday 24 May 2012

Esc Semi 2

Tippade ganska bra senast, eller hur? Idag är det dags igen, hurra! Så dessa tror jag kommer vidare till finalen på lördag:

Slovakien. Om låten spelats lika mycket i andra länder som här tror jag absolut den är vidare. Hoppas dessutom på ett häftigt scenframträdande!
Turkiet brukar ha riktigt bra låtar och så även i år. Tycker denna är hur härlig som helst.
Vitryssland. Europas sista diktatur satsar på en väldigt kommersiell poplåt som påminner mycket om Nickleback.  Omgjord enligt detta minisovjets ledares önskemål för att komma så långs som möjligt i tävlingen.
Estland har en riktigt bra ballad i år med en sångare som kan förmedla känslor. Tror detta kan komma långt.
Sloveniens låt är hur bra som helst i år. Gillar denna typ av ballader. Känner mig rätt gammal, dock -  denna tjej är född 95. 95!
Norge. En sådan här låt kommer nästan alltid vidare.
Ukraina. Tycker denna låt är ett collage av allt som en radiohit är idag: refrängen låter som David Guetta, några pinsamma försök till dubstep och så har man satt till lite fotbollskänsla i och med EM. Tycker det känns lite krystat men låten kombinerat med att Ukrainas scenframträdanden brukar vara mycket satsade gör att den nog kommer vidare.
Sverige. Så förhandstippad som Loreen är skulle det vara riktigt konstigt om hon inte lyckades ta sig till final.
Serbien. Mycket ballader, men denna är riktigt fin också och jag tror alla balkanländer röstar på detta.
Nederländerna. Låter kanske långsökt, men det är otroligt många balkanballader i detta startfält, denna sticker ut och kanske Europa tycker att det behövs en sådan här låt i finalen? Lite tråkig och enkel, man behöver inte använda hjärnan då man lyssnar på detta.

Svårare att gissa denna gång, kan gå lite hur som helst!

***

My bets on tuesdays semi 1 went well so lets se how to night will end! I think we will see these countries on saturday: Slovakia, Belarus, Turkey, Estonia, Slovenia, Norway, Ukraine, Sweden, Serbia, Netherlands. Harder to guess this time since it's so many ballades from the Balkan countries.

No comments:

Post a Comment